Degelijk Zvo5 verslaat fysiek Zvo 4

december 13, 2017

Degelijk Zvo 5 verslaat fysiek Zvo 4!

Uit betrouwbare bronnen vernamen de mannen van Zvo 5 op de wedstrijddag dat de heren van het 4e een zeer slecht weekend achter de rug hadden. Weinig slaap, chagrijnig gevoel en angst, vooral angst voor de komende wedstrijd.

(De anonieme bron van het 4e gaf dit overigens aan in appjes die hij naar Bernhard zijn telefoon stuurde… )

De angst en de spanning leken van te voren ook wel terecht, het 4e stond voor aanvang van de wedstrijd strak onderaan met 0 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 6-20, geen beste start dus. Dit in tegenstelling tot het 5e: 4 wedstrijden 12 punten, doelsaldo: 29-10.

Alle redenen voor het 5e om met vertrouwen aan de aftrap te verschijnen met de volgende namen:

Nico ( ik drink geen bier meer maar val ook slecht af) Daman in het doel.

Roy (Goed weekend gehad? Geen idee weet er niets meer van) Bonen,

Bas (Als ik scoor tegen mijn oude team juich ik niet) Lamberink

Bernhard (Overweegt wielen op het dak van zijn auto te zetten) Binnendijk in de verdediging.

Janko (Machtig mooi dat ik mee mag doen, heerlijk met allemaal echte voetballers om me heen) Withaar,

Mark (Steekt mensen lek in het weekend) Veneberg vanaf het middenveld en voorin de belangrijkste man van het team in al zijn bescheidenheid: Sander ( alleskunner) Buiter.

De aftrap werd genomen door Janko en Sander, dit was ook meteen het laatste goede balcontact van deze wedstrijd van Sander…..

De intenties van het 4e werden vrij snel duidelijk: Raken wat we raken kunnen en dat hoeft niet per se een bal te zijn! Binnen 10 minuten werd nestor van het 5e Sander 3x onder de zaalvloer gestopt, dan neemt ie eindelijk een bal goed aan worden zijn benen weggemaaid.  De 2e vrije trap werd door “kontje” Roy snoeihard laag in de verre hoek geschoten.

 

Het 4e moest nu iets meer gaan komen maar kwam er totaal niet doorheen, de verdediging van het 5e stond wederom als een huis en Daman was ook redelijk bij de les in zijn hok. Verder dan 2 kansen is het 4e niet gekomen in een wedstrijd die 50 minuten duurt. Het 5e creeerde kans na kans maar ze vlogen er vanavond moeizaam in, uiteindelijk was het Roy die zijn 2e van de avond maakte nadat een man meer situatie goed werd uitgespeeld.

 

In de rust werd afgesproken dat we na de wedstrijd geen nasi schijfjes wilden bij de hapjes maar alleen bitterballen, frikandelletjes en van die kaasdingen met chili saus.

De 2e helft mocht het 4e wederom aftrappen, het 5e sprak af flink druk te zetten als Mark Veneberg op de bank zat, Mark had er al een wedstrijd op zitten met het 1e dus was aardig lui…. Dit systeem werkte prima en het 4e kwam in de 2e helft nauwelijks onder de druk uit.  De 3-0 liet dan ook niet lang meer op zich wachten en na een mooi uitgespeelde aanval prikte Bas de 3-0 binnen en hield zich aan zijn woord: hij juichte niet! (Bas scoorde eigenlijk de 2 – 0 al in de eerste helft maar dan moet ik het halve verslag veranderen).

 

Met de 3-0 op het scorebord werd het nieuwe doel voor het 5e: de 0 houden, dit levert Daman een wedstrijdpremie van 12 cent op en het voelt gewoon lekker.  Na een onderschepping van Sander besloot keeper Gerard dat het genoeg geweest was en vloog met 2 benen naar voren richting de knappe enkeltjes van Sander. Resultaat: gele kaart en een vrije trap op een mooie plek. Met Janko en Sander bij de palen en Roy met de bal tegenover de muur waren 2 oogcontacten genoeg. In plaats van een schot op doel besloot Roy de bal hard op Janko in te spelen die de bal in een keer doorspeelde naar Sander bij de 2e paal….. hier eindigde de aanval.

 

Het 4e leek nog even een eretreffer te kunnen maken nadat Mark Veneberg een gele kaart ontving door een misverstand met de scheidsrechter na een sportief gebaar van het 5e waarbij een speler van het 4e dacht: nu naai ik ze een gele kaart aan.

 

Helaas voor het 4e lukte het het 5e wederom om met een man minder te scoren, Roy nam de bal vanaf eigen helft ineens op de pantoffel en met een heerlijke boog belande het lederen knikkertje in het doel aan de overkant. 4-0 3x Dikke Bonen!

 

De kers op de appelmoes werd verzorgt door Bernhard die na een fenomenaal hakballetje van Sander ter hoogte van de middenlijn 1 op 1 voor de keeper kwam te staan en hier niet faalde en zo voor de eindstand van 5-0 zorgde.

 

Al met al een prima resultaat,winst en de 0 gehouden!

 

Na de wedstrijd waren er inderdaad geen nasischijfjes en wel kaasdingen, bitterballen en frikandelletjes. Prachtig werk die 3e helft die overigens ook glansrijk werd gewonnen!

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer