ZVO 5 begint het jaar Prima!9

december 13, 2017

ZVO 5 begint het jaar goed!

2015, het jaar waarin geen enkel punt verspeeld werd in de competitie tot 8 december, een bizar slechte pot van de Ommenaren werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen middenmoot ploeg SVI 3 waardoor er helaas een einde kwam aan de imposante reeks overwinningen ( 22 op rij!).

Om het nieuwe jaar meteen maar goed te beginnen mochten de mooie mannen afreizen naar Nunspeet om daar om 19.00 te spelen tegen een andere middenmoot ploeg: Foppen 1.  De laatste 3 wedstrijden van Foppen werden allemaal gewonnen  dus het 5e kon rekenen op een zware kluif.

Door de blessure s van Roy, Mathijs, Jasper en Reinier konden we eindelijk eens een wedstrijd spelen met alleen maar knappe kerels!

In het doel: Nico (Van Barneveld) Daman

Verdediging: Bernhard (tot over zijn oren verliefd) Binnendijk,  Jasper (geen vrouw in en rond Ommen is veilig nu ie vrijgezel is) Broek( deze is dus vaker uit dan aan) en Bas ( te kort voor zijn BMI) Lamberink.

Voor de aanvallende impulsen:  Mark ( de nooit afstuderende student zolang FIFA bestaat) Veneberg, Frank ( grote verhalen maar klein geschapen) Schonewille en natuurlijk: Der Bomber, DE assistent leider! Sosieso Sander Buiter.

Prima!9.

De eerste helft:  Foppen zette de kont tegen de goal en liet de bal aan ZVO, dit resulteerde in een klein aantal mogelijkheden voor het 5e totdat na 5 minuten Jasper de bal in de loop van Sander meegaf en deze oog in oog met de keeper niet faalde en de bal hard en hoog in het doel schoot, de eerste goal van 2016 was een feit!

Foppen gokte op de foutjes van de Ommenaren en helaas straften zij deze ook af, binnen 5 minuten na de openingsgoal werd  het 2-1 voor de mannen uit Nunspeet.   Zvo bleef lekker voetballen en kwam weer op gelijke hoogte door een goede goal van Bas na een  een twee met Sander in de 16 schoot Bas de bal beheerst in het netje! Ook van deze gelijkmaker konden we niet lang genieten, Foppen strafte wederom een foutje af en kwam op 3-2.

Omdat Mark erachter kwam dat ie nu geen teamtopscorer weer was besloot de wiskunde leraar gas te geven en de 3-3 binnen te prikken.  Vlak voor rust was het wederom Foppen dat wist te scoren waardoor de ruststand 4-3 in het voordeel van de ploeg uit Nunspeet was.

De 2e helft besloot ZVO alle schroom van zich af te gooien en onder aanwijzingen van leider Mathijs werd  er hoog druk gezet en werd Foppen met de rug tegen de muur geduwd. Dit resulteerde in enorme kansen voor het 5e dat zichzelf niet beloonde met 2x een bal op de lat en 1x op de binnenkant van de paal. Daarnaast pakte de keeper van Foppen een aantal keer een bal waarvan hij nu nog niet weet dat ie ze stopte! Ondertussen bleef Foppen loeren op de kleine foutjes van de Ommenaren. Na een heerlijke punter van Frank, een solo van Mark die 3 man passeerde en op het laatst ook de keeper met een beetje geluk en 3 goals op rij van Foppen braken de laatste 5 minuten aan waarin ZVO een 7-5 achterstand moest wegpoetsen,

Onder toeziend oog van Roy die ook nog iets zei vanaf de bank (waarschijnlijk iets over ‘’waterpomptangs’’)  ging ook Nico zich bemoeien met het spel op de helft van Foppen, nadat Frank na een wederom onnavolgbare actie de 7-6  laag in de hoek binnenschoot leek het tij te keren en kreeg ZVO vleugels!

Nog geen minuut na de aansluitingstreffer kreeg Nico de bal over de middenlijn ingespeeld,  doordat Sander zich voor de keeper van Foppen geparkeerd had kon Nico de bal snoeihard en buiten bereik van de keeper in de hoek schieten en zo voor de dik verdiende gelijkmaker zorgen.

Met nog 3 minuten op de klok gingen de blauwhemden uit Ommen vol voor de winst, echter was Jasper Broek het hier niet mee eens en besloot een gele kaar te pakken….. niet handig.

Gelukkig voor ZVO wist Foppen niet wat ze moesten doen met balbezit en resulteerde deze man meer situatie niet in een doelpunt. Met nog 1,5 minuut op de klok stond Foppen op kraken. Frank speelde de bal vanaf de zijkant in de voet van Sander, die zag Jasper aan komen stormen en legde de bal breed waarna Jasper koel bleef en de bal hoog in het dak van het doel schoot! Eindelijk de zeer verdiende en terechte voorsprong! Foppen werd in de laatste minuut nog 2x gevaarlijk maar beide keren stond Nico goed te keepen en werden de 3 punten voor de poorten van de hel weggesleept!

Al met al een heerlijke wedstrijd waarin goed te zien was dat niet opgeven altijd beloond wordt en we bewijzen dat we individueel een aantal hele goede spelers hebben maar ook als collectief goed kunnen voetballen!

De terugreis werd door het dikke deel van het team: Roy, Mathijs, Veneberg, Bernhard en Bas de mc Donalds bezocht en geluisterd naar de verhalen van dhr Flim….. ( zo moest het er toch in komen te staan Bas en Bennie?)

Over 2 weken spelen we de derby tegen ZVO 3. De vorige wedstrijd eindigde in een 8-2 overwinning voor het 5e! 20 januari om 20.00 is deze wedstrijd gratis toegankelijk.

Prima!9

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer