ZVO 3 wint slag om Stegeren

december 13, 2017

Ijsselderby uitslag bij slag om Stegeren.

Stegeren is al jaren DE inzet als het gaat om voetbalgevechten tussen Ommen en Hardenberg ( dat zeggen we nu even omdat er anders geen mooie pakkende kop en inleiding van dit verslag)

Stegeren dus, al jaren een twist tussen de gemeenten Ommen en Hardenberg, het hoort eigenlijk bij Ommen maar Hardenberg wil het ook wel hebben. “Dan voetballen we erom” heeft een oud strijder ooit geroepen, die strijder van die zure snoepjes, Napoleon ofzo.

Bij 25 overwinningen in de zaal zou Hardenberg Stegeren erbij krijgen, ondertussen zijn we bijna 250 jaar verder en hoort Stegeren nog steeds bij Ommen….

Toch altijd leuk, 3 punten en een buurtschap om in te zetten als premie voor de winst, zo dus ook deze avond!

We hebben het over maandagavond 14 november 2016 de datum waarop ZVO 3 tegenstander HHC 3 mocht verwelkomen in de mooie Carrousel.

De eerste wedstrijd van het seizoen was ook tegen de oranje mannen uit naastgelegen dorp Hardenberg, in dat dorp werd het 3-5 voor de mannen uit Stad Ommen en sindsdien is er nog geen enkel punt gemorst door de verrassende koploper van de 2e klasse Oost!

Vol vertrouwen en sommigen vol eten enzo kwamen de heren van ZVo bijeen in kleedkamer 5 om zich te ontdoen van werkkleding, casual kleding, te kleine en te grote kleding en soms ook machtig lelijke kleding. Deze kleding werd ingewisseld voor een mooi blauw shirt, wit broekje en witte sokken met blauwe strepen, onder deze sprankelende set dragen de modellen van ZVO een paar zaalvoetbalschoenen afgewerkt in stijl met een zachte oranje roze veter of met wat minder stijl een witte veter.  (onder de broekjes ook gewoon een boxershort voor 7 van de 8 mannen, Matthijs liep in een mooie witte onderbroek van het merk Calvinkleinezakie).

Omdat Nico Daman in zijn eentje een 8 persoons pizzarette voorraad naar binnen had gewerkt op zondag en het deeg daarvan pas maandagochtend begon te werken meldde hij zich ziek en mocht Jelle van het 7e de plek van Nico onder de lat innemen. Iedereen moest voor de wedstrijd zijn riem inleveren zodat Jelle voorzien van 8 riemen de broek mooi aan de bibs kon houden.

De mannen die ervoor moesten zorgen dat Jelle het niet zo druk zou krijgen waren  achtereenvolgens (let op want dit gaat snel) Frans, Babe en Bonen. Voor de trage lezers: Frans, Babe en Bonen. Zij mochten het vuile werk opknappen voor de diva`s voorin het veld: Matthijs, Frank (die eigenlijk Tak heet) en Sander…

Dan missen we er nog een zou de oplettende kijker zeggen, dat klopt. Degene die we missen komt later in het verslag aan bod want hij was wederom te laat. Zoals Cruijf in de tijd van Napoleon zei: Je kan maar een keer op tijd komen, lukt dat niet dan ben je dus te vroeg of te laat.

De wedstrijd werd zoals gebruikelijk begonnen met een aftrap. Na deze succesvolle aftrap ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen lieten zien niet heel veel voor elkaar onder te doen. ZVO liet de bal aan HHC en loerde min of meer op foutjes van het geslepen HHC om zo een snelle uitbraak te forceren. Na een aantal kleine kansjes voor ZVO en een aantal geblockte afstandsschoten van HHC was er dan eindelijk de verdiende 1-0 voor ZVO.  Veneberg (daar is ie! De man die dus wederom aan de late kant was) speelde Sander in die diep op de helft van de tegenstander met de rug naar de goal de bal aannam en wachtte tot Frans onder hem kwam, die nam de bal aan en schoof deze met uiterste precisie in de verre hoek! Zaalvoetbal doelpunt uit het boekje!

Met een 1-0 tussenstand begon de rust en eindigde de eerste helft.

In de rust was er aan HHC kant duidelijk besproken dat Stegeren toch echt een keer naar Hardenberg moest, de mannen zetten meteen vol druk op Ommen en kwamen tot een paar mogelijkheden en zelfs tot de 1-1 wat leidde tot ontrust aan Ommer kant.

Maar gelukkig stond daar de nestor van het team even op om zijn manschappen toe te spreken met de poetische woorden: Jongens! Kop dicht voetballen!

De veelal jongere spelers van ZVO3 werden even wakker en lieten de woorden van Sander tot zich doordringen om vervolgens weer lekker de bal het werk te laten doen en de praatenergie om te zetten in voetbalenergie! Het spel was nog steeds rommelig maar HHC begon te piepen en kraken en kon het allemaal niet meer bijbenen waardoor er mogelijkheden ontstonden voor ZVO.

Een gefrustreerde Tak die even op zijn donder kreeg van Frans zorgde met een typische Takke actie voor de 2-1 door met rechts te dreigen en met links binnen te schuiven. Even later was het Tak die wederom scoorde na een aanval via Sander en Frans en stond de verdiende maar zwaarbevochten 3-1 eindstand op het bord.

Een wedstrijd die niet de boeken in gaat als onze beste wedstrijd van het seizoen maar die wel wederom winnend werd afgesloten. Na 5 wedstrijden hebben we 15 punten en een doelsaldo van 24-6 terwijl de nummer 2 van de competitie al 6 verliespunten heeft… Wie weet waar dit gaat eindigen…. De eerstvolgende wedstrijd spelen we op 28 november om 21.00 tegen Bergentheim 1 in de 3e ronde van de beker. Komt dat zien en schreeuw ons naar de 4e ronde!

Doei.

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer