Mijn 2 minuten! Het verhaal van Matthijs

december 13, 2017

MIJN 2 MINUTEN. Het verhaal van Matthijs.

Mijn naam is Matthijs, ik ben een klein kaal mannetje, ongeveer 1.68 m kort, wel een goede kop maar een redelijk grote mond.

Ik ben leider en voetballer van ZVO 3 in Ommen. ZVO 3 is een team waarin ik naast het veld met mijn grote mond de beste ben maar in het veld niet heul veul toevoeg.  Sinds ik 2 jaar geleden oranje schoenen gekocht heb in Duitsland waar ik met mijn vrouw een dagje aan het winkelen was gaat het slecht met mijn enkel.

Mijn enkel doet zeer, heel erg zeer. Zo zeer dat ik eigenlijk niet meer kan en mag voetballen. Ik baal hier ontzettend van want voetballen vind ik hartstikkenne leuk. Het leukste aan voetballen vind ik dat je soms per ongeluk iemand de zijlijn over kan trappen zonder dat je daar meteen voor opgepakt wordt ofzo.

Even weer terug naar ZVO 3. Ook dit seizoen winnen we weer alles, 2 bekerwedstrijden en 2 competitiewedstrijden werden gewonnen. Reden genoeg voor mij om het vanavond zelf maar weer eens te gaan proberen bij een evt. veilige marge tegen Almelo FC 7.

Vanochtend heb ik mijn tas al klaargezet, mijn vrouw vroeg mij of het wel verstandig was om te gaan voetballen, ik heb haar gevraagd of het wel verstandig van haar was mijn verstandige keuzes aan de kaak te stellen? Daar had ze niet echt een goed antwoord op.  De hele dag heb ik lopen lanterfanten op het werk, sinds ik weet dat ik 2 schalen omhoog ga maak ik me niet zo druk meer en laat ik alles lekker op zn beloop gaan.

Na werktijd heb ik thuis even gekookt, lekkere Fusilli met gehakt beetje paprika en ui. Mijn vrouw vond het niet lekker, mijn kinderen ook niet. Lekker belangrijk denk ik dan altijd.

Toen het dan eindelijk 20.00 was heb ik gezegd dat een wedstrijd 2 uur duurt zodat ik naar de sporthal kon. Met mijn tas achterop mijn fiets gauw door het donker naar de Carrousel . Een klein beetje zenuwachtig was ik wel, het is toch mijn debuut in de 2e klasse tussen allemaal goede voetballers vraag ik me wel even af hoe ik me staande moet houden.

Eenmaal in de sporthal zie ik Sander en Nico al staan. Sander groet mij vriendelijk maar Nico? “Matthijs! Wat moet jij met die tas dan!” zijn zijn eerste woorden… shit doe ik er wel goed aan? Had mijn vrouw toch gelijk? Ik maak me een klein beetje druk en word wat stiller dan normaal.

Een voor een druppelen ze binnen: Tak, Noef, Robert en natuurlijk precies op het laatste moment Veen. Allemaal vragen ze mij wat die tas hier moet… Ik ben niet meer zo blij.

In de kleedkamer kijk ik rond, allemaal strakke mannen, zelfs Sander is slanker dan ik. Dat niet sporten en beetje rondhangen bij de fyiso alwaar Edwin mij behandeld maakt mijn enkel wel sterker maar mijn buikkie iets ronder en mijn wangen wat voller zie ik..

Eindelijk, warming up zit erop! De wedstrijd begint. Ik ga expres helemaal aan de zijkant van de bank zitten zodat ik niet de hele tijd de vraag krijg of ik me alsjeblieft weer kan gaan aankleden. De eerste helft houden we het spannend, Wij domineren Almelo reageert. Jeetje wat zijn we goed.

Met een 0-0 ruststand ziet het er niet naar uit dat ik veilig kan invallen, best wel balen maar ook een geruststellend gevoel want als je niet speelt kan je ook niets fout doen.

De 2e helft gaat het hard! Babe maakt er 2, Tak 2 en Sander 1. Almelo scoort niet dus het staat 5-0 met nog 12 minuten te spelen.. Zal ik het doen?

F*c kit ik ga gewoon! Ik sta op en roep Sander! Vragend kijkt hij mij aan maar het kan me niet schelen! Ik wil spelen. Strak van adrenaline loop ik het veld in en zoek mijn plek aan de rechterzijkant. Meteen word ik gezocht door Daman die mij de bal in de voeten gooit, ik schrik en wil de bal aannemen maar deze springt van mijn voet! Nee! De spits gaat alleen op Daman af en scoort!

Mijn allereerste balcontact en ik zorg meteen voor een tegendoelpunt! Wat een ellende. Even wisselen dan maar.

Op de bank zegt eigenlijk niemand iets, iedereen is met zijn gedachten op het veld waar we een geweldige 2e helft neerleggen. Kans na kans terwijl Almelo niet in het stuk voor komt. Met nog 3 minuten te gaan ga ik het nog een keer proberen, ik roep Noef naar de kant en maak mijn 2eminuut van het seizoen! Gelukkig staat het al 6-1 door Babe die daardoor een hattrick op zijn naam mag schrijven, net zoveel doelpunten in een helft als ik in 4 jaar zaalvoetbal (waarvan 1 gestolen van Sander).  Ik krijg nog 2x een bal waar ik goede dingen mee doe, ook maai ik nog verschrikkelijk over een bal heen waardoor ik bijna een scheen spies van een tegenstander. Balen, geen kans om mijn vlammende schot te demonstreren maar wel een minuut bijna foutloos gespeeld!

Na de wedstrijd drinken de jongens bier, ik ook wel maar na 1 biertje ben ik eigenlijk al redelijk sjikke en ga ik aan de cassis. Ook de bruine fruitschaal is weer present ik doe net als elke week eerst een frikandelletje in de mayo en douw m daarna in de curry. Leuk grapje.

Nu thuis in bed bedenk ik me dat het weer een mooie avond was, ik besef met dat ik een schattig klein kalend mooi mannetje ben met een grote mond en dat ik het voetballend gezien nog beste wel aankan als ik maar eerst 3 jaar train.

Nu zult u als lezer wel denken: Wat gek dat hij zelf een verslag over zichzelf maakt. Dat komt: Sander schrijft altijd alleen over de spelers die wedstrijden spelen, aangezien ik dat nauwelijks doe dacht ik ik ga zelf eens een verslag insturen!

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer