Liverpool, Manchester City, Valencia, ZVO 5

december 13, 2017

Liverpool, Manchester City, Valencia, ZVO 5

 

Voetballiefhebbers zullen de `comebacks` van de 3 eerstgenoemde ploegen kunnen herinneren:

Liverpool maakte in de Champions league finale van 2005 een 3-0 ruststand goed tegen Ac Milan waarna de `cup met de grote oren` mee ging naar Liverpool.

Manchester city boog in de blessuretijd een 2-1 achterstand tegen QPR om waardoor ze kampioen werden op de slotdag van het seizoen 2011-2012

En Valencia maakte in het huidige seizoen een 3-0 achterstand ongedaan in de return kwartfinale Europa league door Fc Basel met 5-0 te verslaan.

Maar: DE Comeback van deze en misschien ook wel de vorige eeuw, DE comeback die elke voetballer en voetballiefhebber die op dat moment in sporthal T`Huiken aanwezig was zich voor altijd zou herinneren, DE comeback van Zvo 5.

`het begon al niet goed` een uitspraak die we na de eerste speelronde van seizoen 2012-2013 in ons hoofd hadden omdat een fietser zijn zaakje graag aan ons showde, wij zouden Elburg al niet vergeten, na deze wedstrijd zullen we Elburg zeker niet meer vergeten.

Bij aankomst in de kleedkamer bleek dat er een vrij essentieel onderdeel van het spelletje niet aanwezig was: de tenues.

`grote` afwezige ( in vele opzichten groot) Bernhard had de shirts gewassen, normaal gesproken zorgt een leider er dan voor dat de shirts weer op plaats van bestemming komen… in dit geval niet. Leider Han zal ik dan ook niet bij naam noemen in dit stukje.

Nadat de tegenstander ons een aantal korte broekjes had geleend, Adriaan het lelijkste shirt uit zijn collectie aanbood aan Sander, Sander dit resoluut weigerde met de aantekening dat dit shirt na aanstaande zondag toch niets meer waard is en Matthijs een aantal naveltruitjes had geleend bij de zaalbeheerder kon er toch worden afgetrapt.

VSCO 3 was de tegenstander van vanavond en traden aan in de kleur `wit`. ZVO 5 trad aan in het: blauw, geel, rood/wit en geel/wit.

Omdat Bernhard iets anders had, Han en Borrel zich prettig voelen in de lappenmand werd Arjan uit het 7e geleend. Arjan was ook een van de hoofdrolspelersbij de 3-3 eerder dit seizoen uit bij SVI 3 in Zwolle, in deze wedstrijd maakte Bernhard de gelijkmaker 20 seconden voor tijd. ( deze keer ging dit compleet anders)

Onder luid gejuich van de fanatieke kern van VSCO begonnen de mannen uit Ommen het beste met 2 opgelegde kansen, helaas werden deze niet benut. De 6 daaropvolgende kansen voor VSCO helaas wel, de keeper van VSCO stelde daar zelf de enige tegentreffer van de eerst helft tegenover door de bal na een schot van Arjan in eigen doel te slaan.

Ruststand: 6-1…..

In de rust werden beide keuzemogelijkheden doorgenomen door de Ommenaren: of we gaan verliezen, of niet!

Gelukkig koos iedereen voor de 2e optie..

Meteen vanaf het begin van de 2e helf werd VSCO bij de keel gegrepen en met de rug tegen de muur/ eigen goal gezet. Overal op het veld werd het systeem van Atletico Madrid toegepast, overal opjagen en geen tijd geven om te voetballen.

Dit resulteerde binnen 10 minuten na rust in 3 doelpunten voor ZVO, VSCO creeerde genoeg kansen maar hadden het geluk van de eerste helft niet aan hun zijde. Nadat een aantal keer de paal geraakt was en er voor leeg doel over en naast werd geschoten kregen de blauwhemden geloof in een goede afloop, en terecht!

Met nog 10 minuten te spelen werd het `alles of niets` 3 man in de voorhoede, 1 vanaf de middenlijn en Lars als keeper ver voor zn doel om de diepe ballen te onderscheppen. Na goed doorjagen van Mark en Arjan op de laatste man en de keeper van VSCO werd de bal door Arjan onderschept en was de weg vrij naar de 6-5 met nog 3 minuten op de klok, een sensatie hing in de lucht!

VSCO hapte naar adem en ZVO barstte van de energie, 30 seconden voor tijd viel de bal tussen 2 aanvallers en laatste man Sander, waarop Sander besloot er een sliding uit te gooien, de enige manier om de bal te onderscheppen op dat moment en reglementair toegestaan mits er geen man in de buurt is, de scheidsrechter liet doorspelen, Matthijs kreeg de bal in de voeten en speelde m naar Mark die voorlegde bij de 2e paal waar wederom Arjan in kwam lopen en zo de 6-6 binnenschoof met nog 20 seconden op de klok!

Wat een sensatie! Na de winstpartijen tegen nummer 2 HZC3 ( 8-1) hekkensluiter KZVV 4 (5-3) voelde dit punt tegen de nummer 4 van de competitie als de grootste overwinning van het seizoen. Moe, voldaan en trots werd de kleedkamer opgezocht waar de wedstrijd nog nabesproken werd en we tot de conclusie kwamen dat Steven Gerrard, Yaya Toure en Paco Alcacer de veters nog niet mochten stikken met hun zogenaamde `comebacks`. In T Huiken in Elburg werd pas geschiedenis geschreven door de mannen van Zvo 5:

Lars: de vrouwverslindende keeper.

Matthijs: de sierlijke stylist met het verwoestende schot

Adriaan: met zn lelijke shirt

Mark: je hoort m niet

Arjan: de sluipmoordenaar uit het 7e

Sander: die knappe, grappige, vriendelijke, sociale, humoristische en zeer bescheiden knul.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is ZVO 5 opgeklommen naar de 9e plek. Helaas net geen europees voetbal volgend jaar…

Groet Sander

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer