Bas en de grote jongens van het 5e

december 13, 2017

Bas en de grote jongens van het 5e.

12.00. Baaas!!! Baaas!!! Baaahaaas!!! Bas schrok wakker van de stem van zijn vriendin Madelein. pfff alweer maandag, stuk fitter dan vorige week trouwens waren zijn eerste gedachten in zijn ontwaakslaapje.. Totdat ineens het besef  kwam! “de dag van mijn debuut bij het 5e!” Binnen 1 minuut stond Bas rechtop, haartjes gekamd, kleertjes aan (weer geen leuke overigens) en de schoenen klaar! Klaar voor wat? Het is pas 12.00 in de middag en de wedstrijd zal pas om 20.00 gespeeld worden, Bas was dus veel te vroeg.

14.05.Om de tijd te doden ging bas wat spelen met de Playstation, Fifa dit dat enge dingen. Om 14.20 kon Bas niet langer wachten en besloot zich brutaal te mengen in een discussie op de Zvo 5 groepsapp. Binnen 2 minuten werd hem door de technische staf Matthijs en Sander en keeper Nico duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling was als nieuweling. Met het schaamrood op de kaken ging Bas thee zetten voor Madelein. Nog 5,5 uur tot  zijn debuut.

19.35. Eindelijk! Op de fiets, tas ingepakt? Schoon onderbroekje, beetje zeep en gel en het belangrijkste de zaalvoetbalschoenen, keurig geveterd door Madelein en netjes in de tas gestopt door Bas zelf, “zal het zo zijn dat ik vanavond ga scoren bij mijn debuut?” was de stiekeme gedachte die door Bas zijn hoofd sloop.

19.45. De kleedkamer, nummer 4 zitten ze altijd dacht Bas, hij werd een beetje onzeker bij het openen van de kleedkamerdeur. Achter die deur zitten Matthijs, Sander, Nico zij hebben altijd een woordje klaar en sparen vast een nieuweling niet dacht Bas, gelukkig spelen zijn vriendjes Mark Veneberg en Rick Horsman vanavond ook mee die zullen hem vast bijstaan indien nodig.

19.58. De kleedkamer binnen komen gingen goed, ik werd welkom geheten en er werd me gevraagd hoe het ging. Die gasten vallen best wel mee allemaal, ik heb er zin in!

20.05. Bas begint op de bank, het 5e start graag met de sterkste opstelling dus Bas moest even pas op zijn plaats maken.

20.08. Madelein neemt gedoucht plaats op de tribune, nu komt mijn invalbeurt ik MOET vlammen! Zo legde Bas zichzelf hoge druk op.

20.15. 0-1 achter, foutje van Bas, dit voelt niet goed hoor spookt er door zijn hoofd, 7 minuten gespeeld 0-1 achter door een fout van mijzelf, laat ik maar even wisselen dacht Bas.

20.19. 2-1 2x Sander. Jeetje, je kijkt ernaar en denkt die kan niks maar hij scoort altijd! Dacht Bas, 1x op aangeven van Mark en 1x op aangeven van Jasper, knap hoor dacht Bas vanaf de bank.

20.30. Rust, Bas heeft zijn vriendin Madelein nog een aantal keer horen roepen:  ‘’het komt wel goed schatje! Hij gaat er wel in! Gisteravond lukte het ook!” Bas kreeg hier een beetje een rood hoofd van maar liet zich niet afleiden, wel leed Bas 11x balverlies.

20.40. Bas laat zich omspelen en ziet dat de 4-2 binnengeschoten wordt, weer een foutje van Bas, “dit is niet mijn avond” dacht Bas.

20.45. De minuut van Bas……. Op de middenlijn verslikt de keeper van de tegenstander Eric Logtenberg zich, Bas snoept de bal af en gaat alleen op leeg doel af, hij haalt zijn voet naar achter, raakt de bal en ziet hem eri….. nee!!! Paal!! Voor leeg doel op de paal!! Bas kan wel door de grond zakken en hoort vanaf de bank luid gejuich en gelach….  “niet mijn avond” dacht Bas, even wisselen misschien dat het dan beter gaat, kan mooi nu we net op een gevaarlijke plek een vrije trap tegen krijgen, ik loop wel even uit de muur om me te laten wisselen, oh nee toch niet, oei bijna een doelpunt door mijn foute wissel….

20.56. Afgelopen! Bas wint zijn eerste wedstrijd met 8-2 door doelpunten van: Matthijs 2, Rick 1, Sander 3, Jasper 1, Tak 1 en Bas 1. Oh nee die van Bas niet, die werd al wel geteld maar ging op de paal.

02.15. Eindelijk thuis, Madelein slaapt helaas al. Bas heeft een tijd in de kantine gezeten waar hij bami en nasi hapjes kreeg met mosterd, daarna een boel bier gedronken en bij Tak nog 1 pilsje gedaan. Nu lekker in bed naast Madelein, voelt wel veilig”. Bas zijn oogjes vielen langzaam dicht en hij droomde dat hij Matthijs of Sander heette, die scoren wel.

Groet uw schrijver: S.B. uit O.

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer