4 jaar ZVO de Herberg 5,3,2

mei 9, 2018

4 jaar ZVO 5, 3, 2

Het was op een nieuwjaarsreceptie in de Herberg dat er snode plannen gesmeed werden een nieuw team op te starten. Veneberg en Buiter creeerden de plannen die uitgevoerd werden door Flim en Buiter. Spelers werden benaderd, afgewezen, gestalkt en gescout met als resultaat een teampie dat er wezen mocht:

Nico Daman, Roy Bonen, Reinier Zwijns, Jasper Noeverman, Mark Veneberg, Bernhard Binnendijk, Matthijs Flim en Sander Buiter stonden aan de start van “het nieuwe avontuur”. De ambities waren simpel: tiern en bier drinken.
De eerste 8 wedstrijden leverden 2 punten op waarna de ommezwaai kwam uit bij FC Foppen. Veen nam bier mee voor na de wedstrijd en vanaf toen werd er 14x op rij gewonnen met als resultaat een 2e plek in de 3 klasse en de clubtopscoretitel voor Buiter met 35 goals ;-)
In de winterstop kwam Frank Schonewille de gelederen versterken. Gezocht werd naar een harde werker….. ook de scouting zit weleens mis.
Na het eerste seizoen werd Jasper Broek meermaals bij het team betrokken en kwam Bas Lamberink als versterking. Een stevige linkspoot met een heerlijke techniek en vooral veel honger.

Het 2e seizoen ging verder waar het eerste seizoen mee gestopt was: winnen. Toch werd het spannend aan het einde van het seizoen om dat nummer 2 STB ook bleef winnen. Uit bij HZC zou met een overwinning het kampioenschap binnen zijn.
De rust werd bereikt met een 3-1 achterstand, in deze rust nam Jasper Broek even het woord. Veruit de jongste van het team maar ook veruit de beste van het team. Iedereen luisterde naar Broek die duidelijk de aanwijzingen gaf en geen tegenspraak dulde, zo gaan we het doen, niet anders! De 2e helft draaide de wedstrijd volledig om en liep ZVO naar een 7-4 eindstand, kampioenschap binnen!

Met promotie naar de 2e klasse werd ook het team versterkt. Reinier Zwijns moest noodgedwongen stoppen, Jasper Noeverman verdween van de radar, Broek vertrok bij ZVO en Bernhard wilde minder spelen ivm. Drukte. Als versterking werden Frank Merjenburgh en Robert Wermink binnen gehaald. Wederom met de scoutingeisen: Lusten bier, blijven na zitten en kunnen voetballen.
Het debuutseizoen in de 2e klassen verliep tot januari perfect, alles werd gewonnen! Echter de pech dat PH uit Almelo ook alles won en simpelweg 2 maten te groot bleek. Een prima 2e plek was het resultaat.

Seizoen 4 werd er wederom een versterking gehaald: Michel Hogenkamp, na jaren zeuren van Michel zijn kant hebben we dan eindelijk plek voor hem. Michel bleek ook voetballend weer een toegevoegde waarde. Verdedigend prima, aanvallend ook zijn steentje bijdragend. Helaas verliep het 4e seizoen niet zoals we gehoopt hadden. De eerste seizoenshelft was ronduit beroerd door blessures en pech. Het seizoen werd afgesloten met een 4e plek.
Dit seizoen stopte maandag 7 mei met de wedstrijd tegen HHC 3. Na dit seizoen nemen: Nico Daman, Roy Bonen, Frank Schonewille en Sander Buiter afscheid van het mooiste team sinds jaren binnen ZVO.

Er werd enorm veel gescoord, getierd, gevreten, en meegemaakt. Een korte opsomming;
-Achteruitrijsensoren check in de drive, helaas werkte deze niet
– kraamschudden zonder baby`s te zien, resultaat wel 2 kapotte broeken en knieeen
-De introductie van een nieuw bankbiljet: Het blauwe tientie.
– Trek de volgende x wat leuks aan, niet op het ijs komen! Jongens blijf trainen he.
-Panna`s in eigen strafschopgebied
-Dat kost je de das
– De dochter van Koos Aalberts (Roos aalberts) in de troubadour
– Uit de taxi bij de witte paal
-Peter Joosten die bleef slapen in de Troubadour
– De enorm snelle auto van Reinier Zwijns
– Gure kerstvrouwen in Zwolle
– Iets met “had wel zin in lekker vin………””
-Kippenvleugels van de FEBO
-Bijna dood ervaringen de dag na de bruiloft van Bernhard en Yvonne
-Bernhard zijn koplampen die op groot licht stonden, Of zat Daman achterin met Bas?
-Nasi goreng bami sate
-Potdomme lekker wief, ja wel lekker wief ja!
-SVVN uit Nijverdal en ZVO, geen vrienden
– Vriendschapsband met de mannen uit slagharen van DKB! Mooi pilsn
-Bas zn eerste kans in het shirt van ZVO werd voor open doel gemist
-Kaashapjes
-de tip aan de tegenstander: ga even aan die ronde tafel staan, zitten ook geen punten aan.
-Shirtsponsor Roy Kampman klussenbedrijf, gewoon een eindbaas die regelmatig pils meedronk

Naar schatting werden er tussen de 8000 en 10.000 frituurhapjes gegeten bij de Carrousel in die 4 jaar. Werden er rond de 1200 blikken Schultenbrau opgedronken in de kleedkamer en ruim 3500 glazen bier gedronken bij de Carrousel. Werd er voor 3000 euro opgezopen in de Troubadour, Zwolle of centrum Ommen met teamfeesten. Werden er 10 mannen verliefd op barvrouw Ellen en werd er tegen een tegenstander of 200 gezegd: Trek de volgende x wat leuks aan!

Cijfers, feiten en meningen maar 1 mening is ons volledige team het over eens: Barvrouw Ellen. Onze biermoeder. Zij verzorgde jarenlang onze tarwe smoothies, onze bruine fruitschalen, lachte om onze slechte humor, waarschuwde ons als er een hapje door de lucht vloog, feliciteerde ons met weer een overwinning maar zorgde er bovenal voor dat de 3e helft altijd gewonnen werd door ZVO! Ellen bedankt!!
Conlcusie, na 4 jaar met elkaar te hebben gevoetbald, de piemels van elkaar te hebben gezien, machtig veel te hebben gezopen en gevroten en ontzettend veel getierd (85% van de tijd) is het mooi geweest. ZVO 5, 3, 2 gaat de boeken is als een stel gasten die aardig konden voetballen met elkaar maar vooral overal feest maakten, altijd gebeurde er iets en altijd werd er de volgende dag tussen de scheten door gelachen om de avond ervoor.
Bedankt: Daman, Flim, Boons, Veen, Tak, Frans, Babe, Hoogie, Beer van de Balk, Noef, Broek, Bennie, Bas en Ellen!

Ander nieuws

ZVO/De Herberg 1 hervat seizoen met eenvoudige overwinning

januari 8, 2019

ZVO/De Herberg 1 – FC Almelo 4 (3-0) Na enkele weken inactiviteit mag ZVO/De Herberg 1 vlak na de jaarwisseling de draad weer oppakken. Tegenstander van vanavond: FC Almelo 4. In Almelo werd het in de nazomer nog 3-3. Vandaag is het zaak, om zonder R. Biemans en Soepenberg, toch drie punten te pakken om…

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie 2019

december 31, 2018

Beste sportieveling, Zo, de kerstkalkoen is inmiddels achter de kiezen, nog even doorbijten de komende dagen op die taaie oliebollen van je (schoon)familie, handen heel houden met vuurwerk afsteken en dan staat het volgende evenement alweer op je te wachten. Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie van onze vereniging. Uiteraard bij onze…

Lees meer

Voorbereidingstoernooi Protos Weering op 19 december

december 10, 2018

ZVO/De Herberg neemt het dit jaar in december opnieuw op tegen verschillende veldverenigingen uit de regio. Het voorbereidingstoernooi van ZVO/De Herberg is al toe aan de 14e editie. Voor de veldverenigingen een mooie laatste test voor het Protos Weering-toernooi, voor ZVO/De Herberg een mooie gelegenheid om de krachten te meten met de veldvoetballers. Zien we…

Lees meer

Ontwikkeling nieuwe sporthal in volle gang

november 14, 2018

Ben jij benieuwd hoe het er voor staat met de plannen voor de nieuwe sporthal in Ommen? Lees er meer over in de nieuwsbrief van de gemeente Ommen. Wat verandert er bijvoorbeeld voor ZVO/De Herberg? Klik door via de onderstaande afbeelding en blijf op de hoogte door de volledige nieuwsbrief te lezen.  

Lees meer

Algemene ledenvergadering

november 13, 2018

Hallo sportieveling, Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 16 november 2018, aanvang 20:00 in zaal 1 van de Carrousel (van Reeuwijkstraat 5, Ommen). Conceptagenda: 1. Opening 2. Notulen vorige vergadering 3. Jaarverslag secretaris 4. Jaarverslag penningmeester 5. Kascommissie 6. Verkiezing kascommissie 7. Mededelingen bestuur 8. Rondvraag…

Lees meer

ZVO/De Herberg 1 buigt in slotfase voor Zalvo ’89 1

oktober 18, 2018

Na de verdiende eerste overwinning van het seizoen, kan ZVO/De Herberg de lijn deze woensdagavond doortrekken tegen Zalvo ’89. Een geduchte concurrent, maar wanneer ZVO/De Herberg wint passeren de Ommenaren Zalvo ’89 op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd, waarbij R. Biemans niet aanwezig is. Gelukkig is Merjenburgh van ZVO/De Herberg 2 beschikbaar om er toch…

Lees meer

Verdiende eerste overwinning voor ZVO/De Herberg 1

oktober 9, 2018

Met vier wedstrijden al achter de rug, blijft het eerste elftal van ZVO/De Herberg voorlopig steken op twee punten. Een statistiek waar de Ommenaren, zeker gezien de laatste jaren, absoluut niet trots op kunnen zijn. Waar het in voorgaande jaren wel lukte om een overwinning over de streep te trekken, doen de blauwhemden zich tot…

Lees meer

ZVO / De Herberg 1 opent seizoen met gelijkspel

september 4, 2018

Na een lange zomerstop is deze eerste maandag van september door de KNVB geselecteerd als eerste speeldag voor de Ommenaren. Tegenstander is FC ’t Hoekje 1 uit Oldenzaal, een tegenstander die ZVO al jaren kent. De strijd wordt deze avond aangegaan zonder R. Biemans (verhinderd i.v.m. werk) en IJzebrink (hij heeft de voetbalschoenen aan de…

Lees meer

Zelfbenoemde ‘El Salvador’ verlost ZVO/De Herberg 1 niet in zijn laatste wedstrijd

mei 15, 2018

ZVO/De Herberg – FC Almelo 4 (0-1) Ramon IJzebrink, 14 mei 2018. Einde van een tijdperk. IJzebrink was er op voorbereid. De ervaren rot was zelfs zo gretig om afscheid te nemen, dat hij al een uur van tevoren de zaal in wilde draven om afscheid te nemen. Een afscheid na 10 jaar trouwe en…

Lees meer

4 jaar ZVO de Herberg 5,3,2

mei 9, 2018

4 jaar ZVO 5, 3, 2 Het was op een nieuwjaarsreceptie in de Herberg dat er snode plannen gesmeed werden een nieuw team op te starten. Veneberg en Buiter creeerden de plannen die uitgevoerd werden door Flim en Buiter. Spelers werden benaderd, afgewezen, gestalkt en gescout met als resultaat een teampie dat er wezen mocht:…

Lees meer