4 jaar ZVO de Herberg 5,3,2

mei 9, 2018

4 jaar ZVO 5, 3, 2

Het was op een nieuwjaarsreceptie in de Herberg dat er snode plannen gesmeed werden een nieuw team op te starten. Veneberg en Buiter creeerden de plannen die uitgevoerd werden door Buiter. Spelers werden benaderd, afgewezen, gestalkt en gescout met als resultaat een teampie dat er wezen mocht:

Nico Daman, Roy Bonen, Reinier Zwijns, Jasper Noeverman, Mark Veneberg, Bernhard Binnendijk en Sander Buiter stonden aan de start van “het nieuwe avontuur”. De ambities waren simpel: tiern en bier drinken.
De eerste 8 wedstrijden leverden 2 punten op waarna de ommezwaai kwam uit bij FC Foppen. Veen nam bier mee voor na de wedstrijd en vanaf toen werd er 14x op rij gewonnen met als resultaat een 2e plek in de 3 klasse en de clubtopscoretitel voor Buiter met 35 goals ;-)
In de winterstop kwam Frank Schonewille de gelederen versterken. Gezocht werd naar een harde werker….. ook de scouting zit weleens mis.
Na het eerste seizoen werd Jasper Broek meermaals bij het team betrokken en kwam Bas Lamberink als versterking. Een stevige linkspoot met een heerlijke techniek en vooral veel honger.

Het 2e seizoen ging verder waar het eerste seizoen mee gestopt was: winnen. Toch werd het spannend aan het einde van het seizoen om dat nummer 2 STB ook bleef winnen. Uit bij HZC zou met een overwinning het kampioenschap binnen zijn.
De rust werd bereikt met een 3-1 achterstand, in deze rust nam Jasper Broek even het woord. Veruit de jongste van het team maar ook veruit de beste van het team. Iedereen luisterde naar Broek die duidelijk de aanwijzingen gaf en geen tegenspraak dulde, zo gaan we het doen, niet anders! De 2e helft draaide de wedstrijd volledig om en liep ZVO naar een 7-4 eindstand, kampioenschap binnen!

Met promotie naar de 2e klasse werd ook het team versterkt. Reinier Zwijns moest noodgedwongen stoppen, Jasper Noeverman verdween van de radar, Broek vertrok bij ZVO en Bernhard wilde minder spelen ivm. Drukte. Als versterking werden Frank Merjenburgh en Robert Wermink binnen gehaald. Wederom met de scoutingeisen: Lusten bier, blijven na zitten en kunnen voetballen.
Het debuutseizoen in de 2e klassen verliep tot januari perfect, alles werd gewonnen! Echter de pech dat PH uit Almelo ook alles won en simpelweg 2 maten te groot bleek. Een prima 2e plek was het resultaat.

Seizoen 4 werd er wederom een versterking gehaald: Michel Hogenkamp, na jaren zeuren van Michel zijn kant hebben we dan eindelijk plek voor hem. Michel bleek ook voetballend weer een toegevoegde waarde. Verdedigend prima, aanvallend ook zijn steentje bijdragend. Helaas verliep het 4e seizoen niet zoals we gehoopt hadden. De eerste seizoenshelft was ronduit beroerd door blessures en pech. Het seizoen werd afgesloten met een 4e plek.
Dit seizoen stopte maandag 7 mei met de wedstrijd tegen HHC 3. Na dit seizoen nemen: Nico Daman, Roy Bonen, Frank Schonewille en Sander Buiter afscheid van het mooiste team sinds jaren binnen ZVO.

Er werd enorm veel gescoord, getierd, gevreten, en meegemaakt. Een korte opsomming;
-Achteruitrijsensoren check in de drive, helaas werkte deze niet
– kraamschudden zonder baby`s te zien, resultaat wel 2 kapotte broeken en knieeen
-De introductie van een nieuw bankbiljet: Het blauwe tientie.
– Trek de volgende x wat leuks aan, niet op het ijs komen! Jongens blijf trainen he.
-Panna`s in eigen strafschopgebied
-Dat kost je de das
– De dochter van Koos Aalberts (Roos aalberts) in de troubadour
– Uit de taxi bij de witte paal
-Peter Joosten die bleef slapen in de Troubadour
– De enorm snelle auto van Reinier Zwijns
– Gure kerstvrouwen in Zwolle
– Iets met “had wel zin in lekker vin………””
-Kippenvleugels van de FEBO
-Bijna dood ervaringen de dag na de bruiloft van Bernhard en Yvonne
-Bernhard zijn koplampen die op groot licht stonden, Of zat Daman achterin met Bas?
-Nasi goreng bami sate
-Potdomme lekker wief, ja wel lekker wief ja!
-SVVN uit Nijverdal en ZVO, geen vrienden
– Vriendschapsband met de mannen uit slagharen van DKB! Mooi pilsn
-Bas zn eerste kans in het shirt van ZVO werd voor open doel gemist
-Kaashapjes
-de tip aan de tegenstander: ga even aan die ronde tafel staan, zitten ook geen punten aan.
-Shirtsponsor Roy Kampman klussenbedrijf, gewoon een eindbaas die regelmatig pils meedronk

Naar schatting werden er tussen de 8000 en 10.000 frituurhapjes gegeten bij de Carrousel in die 4 jaar. Werden er rond de 1200 blikken Schultenbrau opgedronken in de kleedkamer en ruim 3500 glazen bier gedronken bij de Carrousel. Werd er voor 3000 euro opgezopen in de Troubadour, Zwolle of centrum Ommen met teamfeesten. Werden er 10 mannen verliefd op barvrouw Ellen en werd er tegen een tegenstander of 200 gezegd: Trek de volgende x wat leuks aan!

Cijfers, feiten en meningen maar 1 mening is ons volledige team het over eens: Barvrouw Ellen. Onze biermoeder. Zij verzorgde jarenlang onze tarwe smoothies, onze bruine fruitschalen, lachte om onze slechte humor, waarschuwde ons als er een hapje door de lucht vloog, feliciteerde ons met weer een overwinning maar zorgde er bovenal voor dat de 3e helft altijd gewonnen werd door ZVO! Ellen bedankt!!
Conlcusie, na 4 jaar met elkaar te hebben gevoetbald, de piemels van elkaar te hebben gezien, machtig veel te hebben gezopen en gevroten en ontzettend veel getierd (85% van de tijd) is het mooi geweest. ZVO 5, 3, 2 gaat de boeken is als een stel gasten die aardig konden voetballen met elkaar maar vooral overal feest maakten, altijd gebeurde er iets en altijd werd er de volgende dag tussen de scheten door gelachen om de avond ervoor.
Bedankt: Daman, Boons, Veen, Tak, Frans, Babe, Hoogie, Beer van de Balk, Noef, Broek, Bennie, Bas en Ellen!

Ander nieuws

Nieuwjaarsreceptie

januari 9, 2023

Hallo topper, Hierbij nog even een reminder voor onze nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt je van harte uit om te komen proosten op het nieuwe jaar. Woensdag 11 januari vanaf 20 uur bij onze hoofdsponsor in de Herberg Music Hall. Op het programma staan onder andere de uitreiking van de topscorerbokaal en het benoemen van Jeroen…

Lees meer

Uitnodiging ALV en feestavond

augustus 20, 2022

Hallo topper,   Hou 24 september in de avond je agenda vrij of maak hem leeg voor het volgende:   Graag wil het bestuur je uitnodigen voor de algemene ledenvergadering gevolgd door de jaarlijkse feestavond. Tijdens de feestavond kunnen je ook nog afscheid nemen van de stoppende leden die ook zijn uitgenodigd en kennis maken…

Lees meer

Coronaregels voor binnensporten

november 7, 2021

Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.  De…

Lees meer

Aftrap seizoen 21/22

augustus 16, 2021

Hallo sportieveling,   Hieronder vind je in de bestanden informatie van het bestuur en de nieuwe spelregels. Aftrap seizoen 21 22 Nieuwe spelregels zaalvoetbal

Lees meer

Algemene ledenvergadering

oktober 27, 2020

Het bestuur roept alle leden op voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering. Door de huidige maatregelen gaan we hier een online bijeenkomst van maken. De link naar onze digitale vergaderruimte ontvang je volgende week Datum:                Donderdag 5 november 2020, Aanvang:             20:00 uur Locatie:                Waar jij wil, met inachtneming van de geldende regels…

Lees meer

Nieuws

september 30, 2020

Hallo sportieveling,   Graag willen we je informeren over een brief die we hebben ontvangen van de burgermeester van Ommen dhr. Vroomen. Je kunt de brief vinden in de bijlage. Net als de burgemeester hopen we dat een ieder zijn verantwoordelijkheid pakt en bijvoorbeeld niet met teveel in de kleedkamer gaan zitten e.d.   Verder…

Lees meer

Informatie voor bezoekende teams -update-

september 7, 2020

Coronaregels voor binnensporten november 7, 2021   Vanaf 6 november 2021 zijn de regels vanuit de overheid weer aangescherpt voor de binnensporten. Hou er rekening mee dat er controle plaats kan vinden op een coronatoegangsbewijs, met als gevolg dat je geweigerd kunt worden bij de sporthal of voor aanvang van de wedstrijd. De belangrijkste wijzigingen…

Lees meer

Opstart nieuwe seizoen

augustus 17, 2020

Hallo  sportieveling, Nog even en dan mogen we de rubberen wei weer op (ja ik weet dat het Polyerethaan en rubbergranulaat is). Veel plezier daarbij vooral ook voor onze nieuwe leden die we van harte welkom willen heten bij onze vereniging. Maatregelen en richtlijnen Om ons als vereniging zo goed mogelijk aan de richtlijnen en…

Lees meer

Richtlijnen Carrousel

augustus 17, 2020

Hallo zaalvoetballer,   Van de Carrousel kregen we onderstaande richtlijnen:   Richtlijnen gebruik sporthallen. We nemen uw gezondheid zeer serieus. Dat betekent dat de richtlijnen van het RIVM leidend zijn voor iedereen: sporters, trainers, docenten en medewerkers. Route Om voldoende afstand te houden is er voor de sporthallen een looproute gemaakt. • Via hoofdingang naar…

Lees meer

Geen zaalvoetbal tot en met 31 maart

maart 12, 2020

Zaalvoetbal Vereniging Ommen volgt de richtlijn van de KNVB om geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren tot en met 31 maart.

Lees meer